duminică, 6 noiembrie 2011

Curcubeul capatul curcubeului foto, capatul unui curcubeu, ce este curcubeul, culorile curcubeul, cum se formeaza curcubeul, cum se produce curcubeul, curcubeul, curcubeul este un fenomen, curcubeul in imagini, despre curcubeu, foto cu curcubeul, foto curcubeul, fotografii cu curcubeul, imagini cu curcubeul, rainbow, rainbow photos, rainbow pictures, ROGVAIV, the end of the rainbow Read more

image post
Ce este curcubeul ?


Curcubeul este un fenomen optic si meteorologic care se manifesta prin aparitia pe cer a unei forme care arata ca un arc colorat atunci cand lumina soarelui se refracta in picaturile de apa din atmosfera. Curcubeul se poate observa de cele mai multe ori dupa ploaie, cand soarele este aproape de orizont.


Autorul Donald Ahrnes a scris in “Meteorology Today” descrie curcbeul ca fiind “unul dintre cele mai spectaculoase superbe spectacole de lumina ce se pot observa de pe pamant”.
Despre curcubeu


In mod traditional, curcubeul este descris ca avand un anumit numar de culori (numarul culorilor difera de la o cultura la alta), dar defapt trecerea de la o culoare la alta se face in mod continuu. In cultura romaneasca curcubeul este cunoscul sub forma ROGVAIV, adica: rosu, orange (portocaliu), galben, verde, albastru, indigo si violet. Acest fenoment este considerat a fi un “semn ceresc” care aduce pacea si binele pe pamant.


Cum se formeaza curcubeul ?


Lumina alba a razelor solare sufera o schimbare (o refractie) la intrarea in picaturile de apa, astfel ca incepe separarea culorilor, iar la iesirea luminii din picaturile de apa, aceasta sufera o noua refractie care amplifica separarea culorilor.


Stiati ca ?


Curcubeul este mai frecvent pe timpul verii (decat pe timpul iernii) pentru ca la formarea lui este nevoie de soare si ploaie, iar iarna picaturile de ploaie sunt transformate in particule de gheata care nu produc lumina.


Fiecare ochi vede un curcubeu propriu (unic). Humphreys” a spus ca “deoarece curcubeul este o distributie speciala de culori (produse intr-un mod special), cu trimitere la un anumit punct si ca nici o distributie unica nu poate fi aceeasi pentru doua puncte separate, astfela rezulta faptul ca doi observatori nu pot vedea acelasi curcubeu”.


Prima persoana care a descris aparitia curcubeului a fost un calugar german (Theodoric din Freiburg, in anul 1304) de la inceputul secolului al XIV-lea, care a facut si un experiment interesant, pentru a-si sustine ipoteza, prin umplerea unei sfere cu apa, spre care a indreptat lumina soarelului, observand astfel cum lumina alba se transforma in culorile curcubeului
Spectacular Rainbow

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu