sâmbătă, 5 noiembrie 2011

cum fac ca computeru-l sa mearga mai rapid? Sfaturi pentru cresterea performantei Windows XPSfaturi pentru cresterea performantei Windows XP Dezactivati file indexing

cum fac ca computeru-l sa mearga mai rapid? Sfaturi pentru cresterea performantei Windows XP

Sfaturi pentru cresterea performantei Windows XP

Am adunat in acest articol mai multe trucuri care sa va ajute sa mariti viteza sistemului de operare Windows XP si implicit a computerului.Deci ce e de facut??
In primul rand e bine sa investiti bani intr-un hard-disk cat mai bun daca vreti ca Pc-ul sa se miste rapid (spre exemplu minim un hard Ultra-133 sau Serial ATA cu 8-MB cache buffer), de asemenea nu stiu daca mai e cazul sa spun sa va ganditi serios sa cumparati mai multi “rami” daca aveti 512MB RAM sau mai putin.

Dezactivati file indexing -acest serviciu foloseste o gramada de resurse si este necesar pentru a cauta fisiere in sistemele cu foarte multe date.Este nefolositor si ar trebuie dezactivat pentru utilizatorii simpli.
Dublu click pe My Computer. Click dreapta pe C: , selecteaza Properties. Debifeaza “Allow Indexing Service to index this disk for fast file searching.” Aplica schimbarile pentru “C: subfolders and files,” si da click pe OK. Daca apare un mesaj de eroare apare da click pe “Ignore”. Fa mereu update la placa video si la placa de baza. De asemenea daca poti fa update la BIOS si configureaza-l in mod optim. Goleste din Windows folderul Prefetch la interval de 3 luni. Windows XP pastreaza date si portiuni din aplicatii pentru ca programele sa se incarce mai usor, totusi cu timpul folderul devine supraincarcat cu referinte inutile si ingreuneaza sistemul.Nici un fisier important pentru Windows nu se afla in acest folder deci se poate sterge tot continutul folderului Prefetch. O data pe luna ruleaza disk cleanup. Dublu click pe My Computer.Click dreapta pe C: selecteaza Properties. Click pe Disk Cleanup se afla in dreapta ferestrei — si sterge toate fisierele temporare. Sterge toate programele de tip spyware din computer.Poti folosi programe gratis ca AdAware produs de Lavasoft sau SpyBot Search & Destroy. Inlatura toate programele ce nu le folosesti si nu sunt necesare folosind Add/Remove Programs din Control Panel.

Foloseste un antivirus si ai grija sa fie updatat frecvent.Download antivirusi gratis Foloseste programul MemTest86 pentru a testa memoria RAM, in cazul in care aveti erori la testare scoateti cate o placuta de ram si reluati testul.Aveti grija memoria ram poate fi doar inlocuita nu reparata! Defragmenteaza computerul atunci cand este nevoie. Vezi articolul acesta. Macar o data pe an deschide carcasa computerului si curata praful si mizeria din interior, verifica ventilatoarele sa functioneze corect, uita-te la placa de baza sa nu aiba condensatori umflati.Citeste aici cum sa cureti si sa protejezi PC-ul.

Cam astea ar fi toate sfaturile, sper sa va ajute “sa mariti viteza” la computer.
Succes!
BY SOCIU PAUL ALEXANDRU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu